PASTY DO CHLEBA
Przepisów jest mnóstwo, można z
nich korzystać lub wymyślić je samemu w
zależności od tego jakimi dysponujemy aktualnie produktami. Doskonałe do
cimnego pieczywa, można je spożyć na śniadanie lub kolacje, zabrać do pracy lub
na piknik. Dziś polecam pastę z wędzonego łososia, szczególnie wielbioną w
naszym domu. Bez względu na to jaka ilość jest przygotowana, zawsze znika tak
samo szybko.
PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA
250g wędzonego łososia.
300g białego sera trzykrotnie
mielonego lub innego w pojemniczku np. Ostrowia bez dodatków.
1 pęczek cienkiej dymki
1 kopiasta łyżka pokrojonego
koperku
Świeżo zmielony pieprz
Jogurt naturalny
Ser wymieszać z pokrojoną dymką,
koperkiem, dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu, dodać nieco jogurtu jeśli
masa jest zbyt gęsta. Łososia pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i
wymieszać.
Podawać z dowolnym pieczywem lub
grzankami.
****
Uwielbiam pasty!!
OdpowiedzUsuńTa jest napewno pyszna lubię też pastę z makreli:)))