02.07.2012

Pasta kanapkowa z wędzonego łososia

PASTY DO CHLEBA

Przepisów jest mnóstwo, można z nich korzystać lub  wymyślić je samemu w zależności od tego jakimi dysponujemy aktualnie produktami. Doskonałe do cimnego pieczywa, można je spożyć na śniadanie lub kolacje, zabrać do pracy lub na piknik. Dziś polecam pastę z wędzonego łososia, szczególnie wielbioną w naszym domu. Bez względu na to jaka ilość jest przygotowana, zawsze znika tak samo szybko.


PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA

250g wędzonego łososia.
300g białego sera trzykrotnie mielonego lub innego w pojemniczku np. Ostrowia bez dodatków.
1 pęczek cienkiej dymki
1 kopiasta łyżka pokrojonego koperku
Świeżo zmielony pieprz
Jogurt naturalny

Ser wymieszać z pokrojoną dymką, koperkiem, dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu, dodać nieco jogurtu jeśli masa jest zbyt gęsta. Łososia pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i wymieszać.

Podawać z dowolnym pieczywem lub grzankami.

****
 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam pasty!!
    Ta jest napewno pyszna lubię też pastę z makreli:)))

    OdpowiedzUsuń