Farsz III kolacyjny
2-4 średnie pomidory
1 średnia cebula
Garść czarnych lub zielonych oliwek
1 papryczka chili
3 ząbki czosnku
Garść startego żółtego sera.
Zioła prowansalskie, sól
Pomidory obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną
cebulę, chili, czosnek i oliwki pokrojone w krążki, przyprawiamy ziołami i
solą. Smażymy na niewielkiej ilości oleju do odparowania soku. Zdejmujemy z
ognia, przestudzamy i mieszamy ze starym serem. Farszem smarujemy naleśniki,
zwijamy w rurkę, układamy w żaroodpornym naczyniu, na każdy naleśnik kładziemy
wiórki masła i posypujemy niewielką ilością startego sera. Zapiekamy w
piekarniku do lekkiego zrumienienia się sera w temp. 200 st.
dobre połączenie :) i jak smakowicie wyglądają... chyba mam pomysł na dzisiejszą kolację :)
OdpowiedzUsuńJuż od dawna zbieram się doo zrobienia naleśników gryczanych ! Swoja drogą w poznaniu jest rewelacyjna knajpa, której glówną specjalnością są właśnie takie naleśniki ;) zwie się Patio i szczerze można polecić :)
OdpowiedzUsuńjak będę w Poznaniu to koniecznie zajrzę :)
Usuń